[AUDIO] DSVSA Caraş-Severin: Măsurile de relaxare impun reguli la terase

Redeschiderea unităţilor de preparare, servire şi consum al produselor alimentare în spaţiile din afara clădirilor de alimentaţie publică, de genul teraselor, permisă de la întâi iunie, după restricţiile impuse din 18 martie 2020, se face cu o serie de măsuri de prevenire a  răspândirii epidemiei de coronavirus conform reglementărilor statului.

Directorul DSVSA Caraş-Severin, Pavel Borchescu, a declarat pentru Radio Reşiţa că inspectorii sanitar-veterinari, controlează şi verifică respectarea noilor măsuri de siguranţă a consumatorilor şi consiliază operatorii economici.

Măsurile impuse de ANSVSA şi Ministerul Sănătăţii au menirea de a garanta consumatorilor un loc sigur prin care nu se expun vreunui pericol care să le afecteze sănătatea, fie prin consumul de alimente, fie prin contaminarea cu virusul SARS-COV2.

Pavel Borchescu a mai spus că, în cazurile în care se constată nereguli grave care periclitează sănătatea consumatorilor se vor aplica sancţiuni care pot duce chiar şi la suspendarea activităţii economice a unităţii respective.

Pavel Borchescu

De același autor

Related Articles