16 fotbaliști de la Vasco da Gama, depistați pozitiv la coronavirus

267

Echipa de fotbal Vasco da Gama, una dintre cele mai importante din Brazilia, a anunţat că şaisprezece dintre jucătorii săi au fost testaţi pozitiv la coronavirus şi au fost excluşi din grupul care urma să reia antrenamentele luni, informează AFP.

Clubul din Rio de Janeiro a explicat, pe canalul său de YouTube, că a efectuat un număr de 350 de teste de detectarea a Covid-19 în rândul jucătorilor, familiilor acestora, membrilor personalului tehnic şi administrativ, iar circa 30% dintre persoanele testate “au fost deja în contact cu virusul”, scrie Agerpres.

Dintre aceste persoane supuse examinărilor, în afara celor 16 jucători testaţi pozitiv şi îndepărtaţi din grup, alte trei s-au vindecat deja de maladie.

“Jucătorii care au avut rezultate pozitive vor fi urmăriţi în mod continuu şi nu se vor alătura grupului până când nu vom fi siguri cu nu va mai exista riscul să transmită virusul restului forţei de muncă”, a declarat responsabilul medical al clubului Vasco, Marcos Teixeira.

La începutul lunii mai, trei jucători ai echipei Flamengo, un alt club importat din Rio, au fost de asemenea infectaţi cu Covid-19.

În Brazilia, competiţiile de fotbal au fost oprite la jumătatea lunii martie din cauza pandemiei, care a ucis aproape 30.000 de oameni în această ţară, cu o curbă de infectare încă în creştere.

Cu 53.388 de cazuri confirmate şi 5.344 de decese, statul Rio este cel de-al doilea cel mai afectat din Brazilia, după Sao Paulo.

sursa foto: Agerpres