[AUDIO][FOTO] Miniexpoziţie online la Reşiţa de Ziua Internaţională a Copilului

La Biblioteca Germană “Alexander Tietz” din Reşiţa se lucrează la panotarea unei miniexpoziţii de Ziua Internaţională a Copilului, cu lucrări realizate de Natalia Georgia Pojar, elevă în clasa a treia, secţia germană a Colegiului Naţional “Diaconovici – Tietz” din urbe şi membru activ al Cercului de pictură al Forumului Democratic al Germanilor “Deutsche Kunst Reschitza” din municipiul de pe Bârzava.

Vernisajul va fi online ca şi până acum pe pagina de socializare a Bibliotecii Judeţene “Paul Iorgovici” Caraş-Severin, iar dacă situaţia impusă de starea de alertă se va ridica, expoziţia va putea fi vizitată şi fizic după data de 15 iunie, a transmis pentru Radio Reşiţa iniţiatorul evenimentului, omul de cultură cărăşan Erwin Josef Ţigla.

Erwin Josef Tigla

Câteva gânduri despre expoziția Nataliei Georgia Pojar, a transmis şi criticul de artă reșițean Ada D. Cruceanu: “Uluitoarea explozie cromatică din lucrările Nataliei ar fi fost, poate, doar un joc „de-a culorile”, dacă în expoziție nu ar fi prezente compozițiile și peisajele denotând o gândire plastică și o „tehnicitate” cu totul aparte, de întâlnit numai în cazurile adevăraților plasticieni, indiferent de vârsta sau pregătirea lor în domeniu. Prin intermediul acestora, revenim la lucrările „joc de culoare” și înțelegem că și acestea sunt, în fapt, rodul unei „viziuni” tematice în care culoarea este supusă, punctual, cu o fluiditate matur stăpânită, fiecărei secvențe din „gândul creator” al foarte tinerei artiste. Personal, sper ca în expoziția „live” să pot descoperi și multe alte detalii ale plasticii Nataliei, la primul ei deceniu de viață și jumătate de deceniu de creație plastică, între altele (ca o mare curiozitate), dacă a lucrat / lucrează „la cuțit” sau, de pildă, ce gândește despre perspectivă și cum o impune în lucrările ei. La acest moment, al PERSONALEI „on line”, nu aș putea decât să îmi exprim o deplină încredere în talentul, forța și educația artistică a unui deja și viitor convingător pictor, Natalia Georgia Pojar”.

Natalia Georgia Pojar este membră a Cercului de pictură „Deutsche Kunst Reschitza”, câștigând două premii până în prezent: în martie 2015, Premiul de originalitate la concursul „Arte Mici” – categoria 3 – 6 ani, iar anul acesta, în luna martie 2020, Premiul al II-lea la același concurs – categoria 7-10 ani, ambele concursuri fiind organizate la Motru în judeţul Gorj.

De același autor

Related Articles