[AUDIO] Înălțarea Domnului, săvârşită la schitul de pe Dealul Arşilor din Reşiţa, iar eroii pomeniţi la Domaşnea

La Praznicul Înălțării Domnului Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a slujit Sfânta Liturghie în altarul de vară al Schitului „Înălțarea Domnului” din Reșița. Credincioșii care s-au alăturat ierarhului și obștii monahale s-au rugat  împreună pe „Dealul Arșilor” la Sfânta Liturghie și au respectat toate regulile impuse în această perioadă pentru a se proteja ei și pe cei din jurul lor.

Bunul Dumnezeu a rânduit ca şi în acest colţ de ţară, într-o zonă montană frumoasă din Banat să fie înălţat un schit, cu hramul „Înălțării Domnului” (Ziua Eroilor), în cinstea dublei sărbători. Într-un loc ales anume parcă, „Dealul Arșilor” – acest Munte al Măslinilor din preajma Reşiţei, a fost rânduit a fi un loc de înălţare spre cer, scară pe calea mântuirii pentru mulţi dintre cei aproape 90.000 localnici şi totodată vatră de aducere aminte a jertfei eroilor şi a martirilor neamului românesc din acest ţinut, ARŞI pentru credinţa strămoşească, pentru adevăr şi dreptate.

PS Lucian

Preasfințitul Părinte Lucian a săvârșit și o slujbă de pomenire pentru toți eroii neamului românesc. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Tot joi, 28 mai Părintele Episcop Lucian a mers la Crucea-monument de la Domașnea, unde la ora 17.00 a oficiat o slujbă de pomenire pentru eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român.

Cele mai citite

Related Articles