[AUDIO-FOTO] Un alt medic din Reşiţa a plecat în misiune peste hotare pentru a da o mână de ajutor în combaterea pandemiei COVID-19

1184

În această săptămână, o echipă de 15 specialisti din MApN a plecat în Statele Unite ale Americii pentru a oferi sprijin autorităţilor statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19.  

Printre medici este şi reşiţeanca Larisa Liber, medic specialist ATI, absolventă a Universității de Medicină „Victor Babeș” din Timișoara, promoția 2014. Rezidențiatul l-a absolvit la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara, specialitatea anestezie și terapie intensivă. În timpul rezidențiatului, pe o perioadă de doi ani, reşiţeanca a avut prilejul de a se perfecționa în Irlanda.

Anul trecut, Larisa Liber a devenit medic specialist, și astfel, după câteva luni s-a ivit oportunitatea de a se angaja, pe perioadă determinată, în cadrul Secției Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Militar Timișoara. Nu după mult timp de la angajare a venit propunerea de a participa la o misiune internațională, acceptând cu mult interes deoarece consideră că este o buna ocazie pentru a-și lărgi orizontul în domeniul medical.

La ceremonia de plecare a fost prezent şi Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă.

„Nu întâmplător pleacă în Alabama. Este statul cu care noi avem un parteneriat de aproximativ 26 de ani. Sunt activităţi în care avem suficientă experienţă operaţională şi suntem în măsură să sprijinim, dar şi să învăţăm din procedurile şi tehnicile pe care medicii americani le-au aplicat în Statele Unite.”

La rândul său, comandantul detaşamentului de specialişti militari care a plecat în Alabama, colonelul Teodor Spânu a spus că este o onoare de a participa la o astfel de misiune, de a contribui la afirmarea solidarităţii poporului român cu cel american.