[AUDIO] Au curs amenzile pe şoselele din Caraş-Severin

Peste 500 de amenzi au fost aplicate, la sfârşitul săptămânii trecute, de poliţiştii rutieri din Caraş-Severin. Au fost constatate mai multe infracţiuni şi au fost reținute și retrase 47 de permise de conducere și certificate de înmatriculare, spune purtătorul de cuvânt al IPJ, Alina Boeru.

În ultimele trei zile, 125 de polițiști rutieri și cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfășurat activități pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

„În urma acțiunilor, polițiștii au aplicat 518 sancțiuni contravenționale, dintre care 299 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Alte 46 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranță și a dispozitivelor de retenție. 8 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea, 3 conducători auto aflați sub influența alcoolului, în cazul cărora la testarea cu aparatul etilotest au rezultat valori de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și un conducător auto care a folosit telefonul mobil la volan concomitent cu încălcarea altor norme rutiere, au fost sancționați cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce”.

22 de conducători auto au fost înregistrați de aparatele radar în timp ce conduceau autoturismele, depășind cu peste 50 km/h regimul legal de viteză. În toate situațiile au fost aplicate sancțiuni contravenționale și a fost luată măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

De asemenea, în cele 3 zile, polițiștii au constatat 9 infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 5 privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și unul privind conducerea sub influența substanțelor psihoactive. În ultimul caz, este vorba de un bărbat din judetul Mehedinți, surprins pe DN 6. Acesta a fost testat cu aparatul Drugtest, iar rezultatul a fost pozitiv. Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge și urină în vederea determinării prezenţei în organism a substanțelor psihoactive. Polițiștii au întocmit dosar penal în acest caz, și continuă cercetările.

Șeful Serviciului rutier din Caraș-Severin, comisar șef Dorin Țugmeanu, explică:

Cele mai citite

Related Articles