Daniel Chițoiu a demisionat din Guvern

Daniel Chitoiu

Ora 19.30

Demisia lui Daniel Chiţoiu din funcţia de ministru al Finanţelor vine pe fondul tensiunilor provocate de măsura înjumătăţirii ratelor pentru unele persoane fizice, măsură anunţată de premierul Victor Ponta, girată de Daniel Chiţoiu, dar neagreată de conducerea PNL. Daniel Chiţoiu şi-a motivat retragerea din Guvern spunând că a decis să se implice mai mult în activitatea PNL, având în vedere că se apropie două campanii electorale foarte importante şi că funcţia din Guvern nu i-ar fi permis să facă acest lucru în continuare.

Înlocuitorul lui Daniel Chiţoiu la Finanţe, precum şi nominalizarea pentru portofoliul de la Ministerul de Interne, vor fi decise mâine în şedinţa Delegaţiei Permanente, a spus liderul PNL, Crin Antonescu.

Ora 18.50

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat, în urmă cu câteva momente, că Daniel Chiţoiu a decis să demisioneze din Guvern. Liderul PNL a făcut acest anunţ la sediul partidului, alături de Daniel Chiţoiu. Crin Antonescu i-a mulţumit lui Chiţoiu pentru activitatea în Guvern.

Surse politice declarau anterior pentru MEDIAFAX că vicepremierul liberal Daniel Chiţoiu, ministru al Finanţelor, demisionează din Guvern.

Liderii USL au avut azi o întâlnire la Senat, la care au participat Victor Ponta, Gabriel Oprea, Liviu Dragnea, Crin Antonescu, Daniel Chiţoiu şi Eduard Hellvig. La ieşirea de la această întâlnire, Chiţoiu declarat că nu crede că va fi remaniat, iar întrebat despre eventuala sa demisie, el a răspuns: “E o posibilitate, (…) mâine voi da un răspuns”.

De la Senat liderii PNL au plecat la sediul partidului, unde au avut o nouă discuţie, la ultima parte a acesteia participând şi Chiţoiu.

Cele mai citite

Related Articles