Timişoara universitară. Un proiect susţinut de rectorii celor patru universităţi timişorene

Dezvoltarea unei comunități prospere și a unui oraș modern sunt strâns legate de existența unei comunități universitare puternice. Studenții, viitorii absolvenți, sunt cei care, prin entuziasmul, curajul și spiritul lor de inițiativă, oferă energia pe care se bazează această dezvoltare.

Rectorii celor patru universități publice din Timișoara, prof.univ.dr. Octavian Crețu – Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş”, prof.univ.dr. Florin Drăgan – Universitatea Politehnica, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea – Universitatea de Vest, prof.univ.dr. Cosmin Popescu – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României”, s-au întâlnit în acest final de săptămână pentru a discuta premizele unor viitoare colaborări. S-a pus accent pe modul în care mediul universitar timișorean se implică în dezvoltarea și promovarea Timișoarei ca oraș atractiv pentru tineri și pentru investitorii din domeniile reprezentative pentru economia secolului 21.

Complementaritatea celor patru instituții de învățământ superior, calitatea cadrelor didactice și a studenților acestora, sunt argumente solide pentru impactul pe care îl vor avea acestea asupra evoluției comunității timișorene în ansamblu și a societății, în general.

Procesul educațional și cercetarea, colaborarea interdisciplinară în echipe mixte, aplicațiile comune pentru finanțări naționale și europene au fost principalele puncte ale agendei discuțiilor purtate. În perioada imediat următoare sunt prevăzute întâlniri la nivelul conducerilor celor patru universități, în urma cărora vor fi stabilite modul de organizare și acțiunile viitoare.

De același autor

Related Articles