[AUDIO] Act criminal, au demonstrat rezultatele analizelor de laborator în cazul ovinelor găsite moarte pe o păşune din Caraş-Severin

Analizele de laborator care certifică cu exactitate cauza decesului celor peste 140 de ovine găsite moarte, la jumătatea lunii aprilie 2020, pe o păşune din localitatea cărăşeană Zorile, comuna Copăcele au ajuns vineri, 8 mai de la IDSA Bucureşti.

Conform buletinului de analiză, directorul DSVSA Caraş-Severin, Pavel Borchescu a transmis pentru Radio Reşiţa că atât în apa de băut consumată de ovine, cât şi în conţinutul tubului digestiv al animalelor găsite moarte s-a depistat existenţa azotului neproteic denumit şi uree. Acest compus se foloseşte atât ca îngrăşământ chimic pentru fertilizarea culturilor, dar şi ca sursă de proteine pentru hrana animalelor.

Pavel Borchescu a mai subliniat că, din examenele desfăşurate şi discuţiile purtate cu institutul de diagnostic, ureea nu putea fi în hrana sau furajele animalelor pentru că ar fi murit toate ovinele de pe păşune, cel mai probabil a fost pus intenţionat de cineva în apa de băut din jgheabul de adăpare.

Pavel Borchescu

Acum, în baza rezultatelor de laborator, poliţia va continua ancheta în acest caz.    

De același autor

Related Articles