[AUDIO] Ida Şuţa: Mierea 100% românească, vândută pe rafturile magazinelor este de fapt importată şi falsificată!

Deşi România este printre cei mai mari producători de miere din Europa, românii au ajuns să consume miere autohtonă amestecată cu miere din afara Europei, în special din China şi din America Latină, produsul fiind vândut drept miere românească, ceea ce pune în pericol sănătatea consumatorilor, a declarat pentru Radio Reşiţa vicepreşedintele Asociaţiilor Crescătorilor de Albine Caraş-Severin şi Timiş, Ida Şuţa.

Apicultorii se plâng că, în magazine, mierea ajunge și la 8 lei kilogramul ceea ce le pune în pericol existenţa, fapt pentru care au solicitat ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale să modifice legislaţia, astfel încât să se interzică amestecul de miere românească, a mai subliniat aceasta.

Ministrul a anunţat că în perioada următoare vor fi luate măsuri cum ar fi elaborarea unor borcane distincte care să fie recunoscute de consumator, precum și realizarea în laboratoare a analizei mierii.

Ida Şuţa

Conform statisticilor, România importă anual între 1.500 şi 2.000 de tone de miere, iar apicultorul autohton rămâne cu produsul stupului nevândut din cauza investiţiilor mari şi a preţului mic de desfacere pe piaţă, fapt ce îi pune în pericol existenţa, a mai subliniat Ida Şuţa.

Cele mai citite

Related Articles