Numărul blocurilor reabilitate termic în Reşiţa va creşte

La Reşiţa va creşte numărul blocurilor cuprinse în programul de eficientizare energetică, o componentă importantă a Regio-POR.
Un nou proiect contractat astăzi cu ADR Vest vizează reabilitarea blocurilor de locuințe nr. 1-2, 3-4 şi 5-6 de pe strada I.L. Caragiale din Reșița. Vorbim de un total de 209 apartamente ai căror locatari se vor bucura de un consum redus de energie şi facturi mai mici în urma realizării lucrărilor propuse prin proiect, pe lângă îmbunătăţirea aspectului urbanistic al municipiului de pe Bârzava.

Intervențiile prevăzute – aplicarea unui termosistem pe faţada clădirii (suprafaţa opacă), înlocuirea tâmplăriei exterioare (suprafaţa vitrată), refacerea hidro-termoizolaţiei terasei şi înlocuirea/ modernizarea lifturilor la blocurile 1-2 şi 3-4.

Valoarea totală a proiectului ce va fi implementat de Primaria Resita este de 4.245.066,71 lei, din care 2.547.040,03 lei finanţare nerambursabilă. Durata de implementare este de 17 luni.

Lucrările sunt finanţate în cadrul Regio – Programul Operaţional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, pe apelul de proiecte dedicat sprijinirii obiectivelor Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD).

Sunt 8 proiecte în implementare, pe SUERD, în judeţul Caraş-Severin, cu o valoare nerambursabilă de 8,76 milioane euro, iar alte 20 – 86,36 milioane euro nerambursabili se află în evaluare, respectiv precontractare.

Cele mai citite

Related Articles