[FOTO] Stagiune aniversară online a Corului de Copii Radio

Corul de Copii Radio – un adevărat „ambasador cultural” al României peste hotare, împlinește 75 de ani de activitate, moment aniversar pentru care ansamblul Radio România pregătise un concert-eveniment, inițial programat pentru 25 aprilie. Din cauza suspendării tuturor evenimentelor publice, concertul aniversar va fi reprogramat în această toamnă, în prima parte a stagiunii 2020-2021 la Sala Radio.

Pentru a puncta însă acest moment special și pentru a fi aproape de publicul său, Corul de Copii Radio a deschis o stagiune online, pe contul său oficial de Facebook.

Prima transmisiune a avut loc chiar în 25 aprilie și va fi urmată de evenimente similare online, în fiecare sâmbătă a următoarelor săptămâni, de la ora 18:00. Veți putea urmări filmări din concertele ansamblului, pe pagina sa oficială de Facebook sau pe pagina Orchestrelor și Corurilor Radio România. Primele transmisiuni video de care vă veți bucura fac parte din spectacolul Meridian, înregistrat la Sala Radio în 5 mai 2019.

La inițiativa dirijorului Răzvan Rădos, Corul de Copii Radio a propus publicului un program extrem de variat, de pe întreg mapamondul: din Europa în Africa, din Asia în America, copiii vă vor purta pe toate meridianele lumii prin melodii cântate în limba originală, ce redau diversitatea extraordinară a diferitelor culturi. Veți asculta cântece tradiționale din Coreea, Canada, Suedia, Noua Zeelandă, Rusia, India, Siria ș.a.

În fiecare transmisiune programată veți călători imaginar alături de Corul de Copii Radio pe un alt continent, prin melodii ce evocă civilizațiile, tradițiile și cultura respectivei zone a Pământului. Dacă sâmbăta anterioară stagiunea online a debutat cu o incursiune în continentul american, sâmbătă, 2 mai (ora 18:00), veți călători prin Europa alături de micii muzicieni ai ansamblului. Evenimentul s-a derulat în acompaniamentul pianistei Magdalena Faur și a fost prezentat de actorul Dragoș Huluba.

Creat în 1945, Corul de Copii Radio este o adevărată şcoală de educaţie prin muzică a tinerelor generaţii și o „pepinieră” de talente pentru scena muzicală românească. Aici au făcut primii pași în cariera artistică Ileana Cotrubaş, Silvia Voinea, Voicu Enăchescu, George Crăsnaru, Roxana Briban, Roxana Constantinescu şi mulţi alţii.

Cele peste 50 de participări la festivaluri, turnee artistice şi concursuri internaţionale în aproape toate statele Europei, Japonia, SUA şi Canada, au adus ansamblului Radio România preţioase distincţii şi premii. Mai mult, în 2004, corul a primit titlul de Ambasador Cultural al Uniunii Europene, acordat de Federaţia Corurilor din Uniunea Europeană.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.

Cele mai citite

Related Articles