Lewis Hamilton: îmi este dor de curse în fiecare zi

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes), campionul mondial en titre din Formula 1, a recunoscut că absenţa curselor, a căror desfăşurare a fost oprită din cauza pandemiei de coronavirus, a lăsat “un mare gol” în viaţa sa, informează Reuters, citată de Agerpres.

“Îmi este dor de curse în fiecare zi. Este prima dată de când aveam opt ani când nu am început un sezon. Când trăieşti şi respiri ceea ce îţi place, aşa ceva îţi lasă cu siguranţă un mare gol”, a precizat Hamilton pe reţelele de socializare.

Marele Premiu al Franţei, care urma să se dispute în luna iunie, a fost anulat, devenind a zecea cursă afectată de pandemie, în ceea ce trebuia să fie un sezon cu 22 de Mari Premii.

Ediţia 2020 din Formula 1, care trebuia să înceapă iniţial luna trecută, în Australia, ar urma să demareze acum în luna iulie, în Austria, finalul de sezon fiind programat la Abu Dhabi, în decembrie, după curse în Asia şi America.

Campionul britanic, în vârstă de 35 ani, care a adoptat un stil de viaţă vegan şi este preocupat de problemele de mediu, consideră că există şi câteva aspecte pozitive ale actualei crize, care i-a făcut pe oameni să reflecteze mai mult în legătură cu vieţile lor, deciziile, obiectivele şi carierele lor.

“Astăzi, vedem ceruri mai senine în întreaga lume, mai puţine animale sacrificate pentru plăcerea noastră, pur şi simplu pentru că cererile sunt mult mai mici şi toată lumea rămâne acasă. Să nu ne întoarcem la fel cum am intrat în această perioadă grea, să ieşim din ea cu o mai bună cunoaştere a lumii noastre, schimbându-ne alegerile personale şi obiceiurile noastre”, a precizat Hamilton.

“Să ieşim din asta ca oameni noi, mai pregătiţi, mai sănătoşi şi mai concentraţi, dar înainte de toate mai buni, mai generoşi şi cu mai multă grijă faţă de lumea noastră şi de oamenii care trăiesc în ea”, a conchis pilotul echipei Mercedes.

La nivel global, cazurile confirmate de infecţii cu coronavirus au depăşit luni bariera de 3 milioane, în timp ce peste 205.000 de persoane au decedat.

sursa foto: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles