Franţa se pregăteşte să permită populaţiei ieşirea din izolare

Franţa se pregăteşte să permită populaţiei să iasă din izolarea la domiciliu, iar premierul Edouard Philippe va prezenta marţi în parlament strategia naţională în acest sens.

Discursul premierului va fi urmat de o dezbatere, după cum transmite corespondenta Radio România Actualităţi, Daniela Coman: “Se aşteaptă ca opoziţia să atace guvernul pe cel puţin două teme foarte urmărite şi de populaţie: oportunitatea de a redeschide şcolile şi introducerea aplicaţiei “Stop COVID” pe telefonul mobil ce îi avertizează pe utilizatori dacă au intrat în contact cu o persoană diagnosticată pozitiv cu coronavirus, măsură susceptibilă de a încălca drepturile cetăţenilor.

Guvernul consideră că fără acces la educaţie, elevii din familiile defavorizate ar putea fi pierduţi pentru societate.

În plus, cu copiii la şcoală, mulţi părinţi vor putea reveni la serviciu.

Potrivit sondajelor de opinie, două treimi dintre părinţi preferă să-şi mai ţină copiii acasă.

De aceea, preşedintele Macron a anunţat zilele trecute că revenirea în bănci se va face pe bază de voluntariat.

O parte dintre elevi, precum şi profesorii cu boli cronice sau cu vârste de risc pot continua cursurile la distanţă, având libertatea să revină la şcoală mai târziu, dacă doresc.

Până pe 11 mai, şcolile trebuie să ia măsuri de reducere a numărului de elevi în clase, dezinfectare sistematică, reorganizarea meselor la cantinele şcolare, probabil obligativitatea de a purta mască pentru profesori şi pentru elevii de gimnaziu şi liceu, nu însă şi pentru cei din clasele mici.

Masca de protecţie ar urma să fie recomandată tuturor în locurile publice şi probabil obligatorie în transportul în comun.”

romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles