Gestionarea accidentului din Apuseni, pusă la îndoială

avionul_in apuseni

Comisia de Apărare din Senat a decis să investigheze, în paralel, modul în care s-au desfăşurat operaţiunile de salvare a victimelor accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

Între timp, democrat liberalii au depus la Parchetul General o sesizare penală faţă de modul în care autorităţile politice ale statului au gestionat accidentul. Şi Partidul Mişcarea Populară va depune astăzi două moţiuni simple împotriva miniştrilor Apărării şi Transporturilor, pe care îi consideră vinovaţi pentru deznodământul accidentului din Munţii Apuseni, a anunţat deputatul Elena Udrea. În opinia acesteia, actualul executiv nu este capabil să gestioneze situaţiile de criză.

“Sunt vinovaţi de moartea acestor oameni, aşa cum sunt vinovaţi şi de moartea celor care au murit din cauza frigului în momentele de derută ale guvernării, atunci când, iarăşi în mod neaşteptat în România, a nins în luna ianuarie”, a declarat Elena Udrea.

Între timp, executivul a dat aviz favorabil proiectului de lege prin care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale trece din subordinea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în cea a Ministerului de Interne. Schimbarea vine după ce executivul a criticat modul în care STS a reacţionat în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni. Premierul Victor Ponta a cerut o mai bună colaborare între Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Sistemul Unic 112  – gestionat de STS.

Cele mai citite

Related Articles