[AUDIO] Continuă căutarea migranţilor înecaţi în Dunăre

Migranţii îşi riscă de nenumărate ori viaţa pentru a ajunge în Europa. Aşa s-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute pe fluviul Dunărea.

Este vorba de 16 migranţi  cu diferite naționalități şi două călăuze sârbe care au încercat să treacă fluviul cu ajutorul unei bărci. Cei în cauză au plecat din Serbia, însă la scurt timp în ambarcaţiune a început să intre apă. Speriaţi, migranţii s-au  ridicat în picioare, iar barca s-a  răsturnat.

8 cetățeni afro-asiatici și un sârb au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră şi de pompieri şi se află acum într-un centru de carantină de pe raza județului Mehedinți. Despre ceilalţi, însă nu se ştie nimic. În prezent căutările în apele fluviului Dunărea sunt continuate, spune purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinți, Ramona Nistor.

„În noaptea de joi, 16 aprilie a.c., la solicitarea poliției de frontieră, mai multe echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Dr.Tr.Severin au intervenit pentru căutarea și salvarea unor persoane ce s-au răsturnat cu barca în fluviul Dunărea, în zona comunei Hinova. S-a reușit salvarea a nouă persoane, care, după primirea îngrijirilor medicale de specialitate, au fost transportate de către ISU Mehedinți la spațiile de carantinare din comuna Gogoșu. Zilnic, echipaje ale ISU Mehedinți au desfășurat misiuni de căutare a persoanelor aflate în acea noapte, pe fluviul Dunărea. Căutările persoanelor continuă și astăzi, pompierii desfășurând misiunea de căutare cu ajutorul unei ambarcațiuni”. 

În cauză se derulează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Drobeta Turnu Severin.

De același autor

Related Articles