Unde-i lege nu-i tocmeală! Un medic de familie din Caraş-Severin s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Un medic de familie din Caraş-Severin a încălcat art.352 din codul penal şi s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă pedepsită de lege. Se pare că acesta continua să cheme pacienţii la cabinetul său medical pentru a prezenta cardul de sănătate în vederea emiterii de reţete medicale, deşi legislaţia în vigoare a suspendat utilizarea cardului de sănătate pe perioada stării de urgenţă.

În actul de sesizare s-a reţinut faptul că, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin prin Serviciul de Investigaţii a Criminalităţii Economice, a fost sesizat prin plângere penală despre faptul că medicul de familie continua să cheme pacienţii la cabinetul său medical pentru a prezenta cardul de sănătate în vederea emiterii de reţete medicale, deşi legislaţia în vigoare a suspendat utilizarea cardului de sănătate pe perioada stării de urgenţă instaurate în contextul propagării pandemiei cu COVID 19“.

În consecinţă, faţă de faptele descrise mai sus, s-a dispus începerea urmăririi penale.

Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale”, se arată în comunicatul emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa.

Atenţie!

Cetăţenii care solicită asistenţă medicală, în această perioadă trebuie să respecte următorii paşi. Contactati medicul de familie, telefonic sau prin alte mijloace electronice, nu vă prezentaţi la cabinetul medical fără programare. Doar în conditiile în care medicul consideră necesar un examen medical, veţi fi programaţi la consultaţie. Dezinfectarea mâinilor la intrarea în cabinet precum şi purtarea măştii sunt obligatorii. Vă reamintim că toate documentele medicale de care aveţi nevoie, le puteţi solicita şi vă vor fi trimise în format electronic făra a fi nevoie de prezenţa dumeavoastră sau a aparţinătorilor la cabinetele medicale din Caraş-Severin.

În plus, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș, au mai fost înregistrate alte trei dosare după ce trei persoane au fost cercetare pentru comiterea infracțiunii de fals în declarații. Se pare că cele trei persoane au prezentat polițiștilor care i-au oprit în trafic, adeverințe false eliberate de angajator, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cele 3 onu figurează ca angajați ai firmelor menționate în adeverințe.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles