Coronavirus: Numărul de cazuri noi din China, la maximul ultimelor şase săptămâni

China a raportat luni cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19 în aproape şase săptămâni, în contextul în care ţara încearcă să prevină un al doilea val de infectări cu noul coronavirus, informează DPA.

Autorităţile au raportat 108 cazuri noi în ultima zi, dintre care 98 în rândul călătorilor care se întorceau din străinătate, potrivit datelor date publicităţii luni de Comisia Naţională de Sănătate. Acesta este cel mai mare număr de infecţii raportate începând din 6 martie, când autorităţile recenzaseră 143 de cazuri noi.

China îşi concentrează eforturile pe prevenirea unui al doilea val de COVID-19, în special în rândul cetăţenilor chinezi care se întorc din străinătate.

La 28 martie, Beijingul a interzis intrarea cetăţenilor străini pe teritoriul Chinei, însă în pofida acestei interdicţii, mass-media de stat au raportat că persoane care trec frontiera venind dinspre Rusia răspândesc noul coronavirus în oraşul de frontieră Suifenhe, din provincia nord-estică Heilongjiang.

Până sâmbătă, circa 300 de cazuri de COVID-19 fuseseră confirmate în acest oraş, dintre care 100 aparent asimptomatice.

Dintre noile cazuri raportate luni, 10 au fost transmise local, şapte în provincia Heilongjiang şi trei în provincia sudică Guangdong.

Creşterea numărului infecţiilor transmise local vine după ce autorităţile raportaseră o serie de zile la sfârşitul lunii martie fără astfel de cazuri noi.

China a raportat până în prezent 82.160 de cazuri de COVID-19, dintre care 3.341 soldate cu decese şi 77.663 de pacienţi vindecaţi.

sursa Agerpres

De același autor

Related Articles