Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 34 de cazuri în Caraş-Severin!

În judeţul Caraş-Severin, numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus a ajuns astăzi la 34. Acolo unde există cazuri confirmate cu noul coronaviruş anchetele epidemiologice sunt în desfăşurare iar contacţii acestora sunt izolaţi şi monitorizaţi permanent.

Reamintim că algoritmul actual de testare pentru COVID-19 prevede că doar persoanele simptomatice trec prin acest procedeu, susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.

În Caraş-Severin, în acest moment mai exista înca 1.035 de persoane în autoizolare la domiciliu, dintre cei care au venit din zone galbene iar 341 de persoane ramân în carantina instituţionalizată, în locaţiile stabilite în judeţ.

CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI DESPRE NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

COVID-19 este boala infecţioasă cauzată de coronavirusul cel mai recent descoperit. Acest nou virus şi această boală nu au fost cunoscute înainte de apariţia focarului în Wuhan, China, în decembrie 2019.

  1. Spălați-vă mâinile de multe ori;
  2. Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
  3. Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;
  4. Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;
  5. Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
  6. Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
  7. Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
  8. Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;
  9. Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile;

Cele mai citite

Related Articles