Acoperirea feței cu mască a devenit obligație și în județul Caraș-Severin

În urma şedinţei din 06.04.2020, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a luat o măsură suplimentară pentru limitarea răspândirii COVID-19 și a transmis următorul comunicat:

Începând de marţi, 07 aprilie 2020, reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale şi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniul punerii în aplicare a Ordonanţelor Militare nr.1 – 7/2020 au obligaţia de a aduce la cunoştinţă locuitorilor judeţului şi persoanelor care tranzitează judeţul, necesitatea acoperirii feţei (nas, gură) cu orice materiale de protecţie de unică folosinţă sau reutilizabile (măşti, măşti improvizate, eşarfe sau alte accesorii vestimentare) în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusului SARS – CoV-2.

De asemenea,  s-a hotărât că, având în vedere apropierea Sfintelor Sărbători Pascale, toate unităţile administrativ-teritoriale de pe raza judeţului Caraş-Severin, vor asigura activitatea pieţelor agroalimentare de pe raza acestora, în următoarele condiţii:
1) Primarii unităţilor administrativ-teritoriale împreună cu administratorii pieţelor agroalimentare au obligaţia de a organiza activitatea de vânzare astfel în cât să se păstreze o distanţă socială între producătorii agricoli, comercianţi şi cumpărători. Comercianţii şi producătorii agricoli aflaţi în pieţele agroalimentare sunt obligaţi să adopte măsuri de protecţie împotriva răspândirii COVID-19, respectiv să poarte mănuşi şi măşti.
2) Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Gl.bg. Vasile Zorzor” Caraş-Severin şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Caraş-Severin vor verifica de mai multe ori pe zi, respectarea condiţiilor de desfăşurare a activităţilor de vânzare şi vor aplica sancţiuni de îndată persoanelor care se fac vinovate de nerespectarea prezentei Hotărâri şi a Ordonanţelor Militare.
3) Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin prin Circumscripţiile Sanitare Veterinare Oficiale de la nivel zonal, va asigura expertiza produselor alimentare de origine animală şi non-animală.

Facem în  continuare un apel către toţi cetăţenii  judeţului să respecte cu stricteţe măsurile adoptate, pentru că respectarea lor este vitală în lupta contra COVID-19 şi cu cât ne protejăm mai bine, cu atât mai repede vom depăşi perioada critică. Doar prin responsabilitate, simţ civic şi grijă faţă de semenii noştri, vom reuşi să trecem peste această încercare.

Cele mai citite

Related Articles