Controale şi amenzi aplicate de Garda Forestieră

Garda forestieră judeţeană, împreună cu organele de poliţie din cadrul Serviciului Combaterea Delictelor Silvice al IPJ Caraş Severin, a finalizat acţiunea de verificare a unor operatori economici de pe raza de activitate a Ocolului Silvic Păltiniş şi INCDS Marin Dracea, Caransebeş.

Cu acest prilej au fost constatate diferenţe privind volumul de material lemnos în depozite faţă de stocurile scriptice declarate de operatori, fiind confiscat un volum total de 21 mc lemn rotund de Gorun şi Paltin. Au fost aplicate şi două contravenţii silvice în valoare de 20 de mii de lei.

S-a mai confiscat un volum de aproximativ 70 mc lemn de lucru din specia Fag şi Cer şi s-au aplicat contravenţii silvice în valoare de 15 mii de lei.

În altă zonă a judeţului, pe raza Ocolului Silvic Moldova Nouă, la un control de circulaţie al materialului lemnos, Garda Forestieră împreună cu Poliţia Moldova Nouă, a surprins o persoană care a tăiat din proprietatea proprie 13 arbori pentru care nu era constituit act de punere în valoare, persoana fiind amendată cu 2000 de lei.

Conform consilierului superior Gheorghe Săvianu, de la Garda forestieră judeţeană, acţiunile de control la circulaţia materialului lemnos şi operatori economici, vor continua şi în perioada următoare.  

De același autor

Related Articles