110 români din afara ţării s-au înregistrat pentru alegerile parlamentare

Un număr de 110 alegători români din afara ţării s-au înregistrat, pentru alegerile parlamentare din acest an, pe portalul www.votstrainatate.ro în prima zi de funcţionare a acestuia, din aceştia 85 optând pentru votul prin corespondenţă, iar 25 pentru votul la secţia de votare, informează Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Potrivit unui comunicat al AEP transmis joi AGERPRES, preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a apreciat că cele 110 înregistrări din primele 24 de ore de funcţionalitate a portalului reprezintă “un start încurajator în contextual actual”. Şeful AEP îi îndeamnă pe cetăţenii români din străinătate “să opteze cu încredere pentru votul prin corespondenţă, ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanţă, fără cozi, fără deplasări şi fără costuri”, precizează sursa citată.

Potrivit legislaţiei în vigoare, termenul de înregistrare ca alegător prin corespondenţă sau la o secţie de votare începe la data de 1 aprilie a anului în care au loc alegerile parlamentare şi se termină la data expirării a 15 zile de la data începerii perioadei electorale, precizează AEP.

Toate informaţiile privind procedura de înscriere cu una dintre cele două opţiuni de vot sunt disponibile pe portalul www.votstrainatate.ro la următoarele linkuri: https://www.votstrainatate.ro/Mesaj/PrezentareVotSectiehttps://www.votstrainatate.ro/Mesaj/PrezentareVotCorespondenta. Întrebări şi sesizări legate de procedura de preînregistrare şi înscriere pot fi transmise la adresa de e-mail contact@votstrainatate.ro, mai informează sursa citată.AGERPRES

De același autor

Related Articles