Amenzi pe bandă rulantă pentru cei care încalcă Ordonanţele Militare

Mii de români au primit sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației conform Ordonanței Militare nr.3/2020.

Numai în ultimele 24 de ore polițiștii au depistat, la nivel naţional, peste 10 mii de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 16 milioane de lei.

Cetăţenii amendaţi trebuie să ajungă la serviciile de taxe și impozite ale Primăriilor pentru a le achita. Pentru asta, trebuie să completeze o declaraţie pe proprie răspundere pentru deplasare din motive justificate. Trebuie să aibă la ei copia procesului verbal prin care au fost sancționaţi. Dacă contravenientul nu a primit pe loc copia procesului verbal, i se va comunica prin poştă la domiciliu. Din acel moment are la dispoziţie 15 zile pentru a achita jumătate din minimul amenzii. De altfel, se poate evita deplasarea la taxe şi impozite pentru că amenzile se pot achita şi on-line pe ghiseul.ro sau prin transfer bancar. Chitanţa care atestă plata amenzii se comunică organului care a aplicat sancțiunea. Dacă în termen de 90 de zile nu a fost comunicată chitanţa, procesul verbal se trimite de către organul care a aplicat sancțiunea, în debit la organul fiscal de executare.

În ultimele 48 de ore, polițiștii, jandarmii și polițiștii locali din Caraș-Severin au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19 și pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.

Astfel, în aceste două zile, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 3.174 de persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Ca urmare a acțiunilor au fost aplicate 476 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 708.570 de lei, pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanțelor Militare privind izolarea la domiciliu și restricțiile de circulație.

De același autor

Related Articles