Cazuri sociale rezolvate de voluntarii din Băile Herculane, cu sprijinul autorităților locale și unități de turism din stațiunea de pe Valea Cernei!

Voluntarii din stațiunea Băile Herculane se implică în rezolvarea cazurilor sociale care au apărut la nivelul orașului de pe Valea Cernei!

Unul dintre aceste cazuri este cel al unui bărbat în vârstă de 58 de ani, fără locuință și căruia conducerea administrației locale i-a alocat o cameră în clădirea fostei grădinițe, iar acum este îngrijit de voluntari, cu sprijinul Asociației de Turism din Băile Herculane.

Sunt oameni cumsecade, mă servesc cu ce am nevoie!Cu frigurile astea, nu am unde să stau, poate muream! În situația asta am ajuns din cauza mea, alcoolul! Acum nu îmi mai trebuie, ca să mai am probleme! O să caut să ies la pensie!, ne-a declarat Ion Costaș.

Din partea voluntarilor se ocupă de acest caz Antonio Guran – asistent balneoficiokinetiterapie : Acesta e un caz foarte deosebit! El a fost găsit la un moment dat în apropierea Izvorului de ochi, în niște condiții foarte precare! A fost adus de colegii mei într-o cameră care îndeplinește cât de cât condiții de trai! În fiecare zi, dimineața și seara îi asigurăm medicația corespunzătoare, o masă caldă după-amiaza, micul dejun cu un ceai cald dimineața și pături, prosoape, haine, dezinfectant și tot ce este necesar pentru un trai decent! Ne ajută în demersul nostru atât Primăria orașului Băile Herculane, cât și Asociația de Turism! Acțiunea va continua cât va fi nevoie!

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles