Prețurile la utilități și la combustibil nu mai pot fi majorate

Prețurile la utilități și la combustibil nu mai pot fi majorate pe perioada stării de urgență – este una dintre prevederile Ordonanței Militare numărul 4 prezentată duminică seară la Ministerul de Interne, iar personalul esențial din energie va fi izolat la locul de muncă.

Prețurile la energie, la celelalte utilități și la carburanți au fost plafonate la nivelul din 29 martie. Singura modificare acceptată pe perioada stării de urgență va fi cea de scădere, a precizat ministrul de interne, Marcel Vela.

Marcel Vela: “În perioada stării de urgenţă, preţurile la energie electriă şi termică, la gaze naturale, alimentarea cu apă, salubritate şi carburanţi nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat la data emiterii prezentei ordonanţe militare. Aceste preţuri pot doar să scadă – în funcţie de cerere şi ofertă.”

Noua Ordonanță Militară are prevederi și pentru sistemul energetic național, care instituie pentru o perioadă stabilită de angajatori măsuri de izolare preventivă la locul de muncă sau în zone special dedicate pentru personalul care ocupă funcții esențiale.

De același autor

Related Articles