Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat Spitalul Militar de Campanie ROL 2. “Vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc!”

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează, sâmbătă, o vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL 2, amenajat în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie “Ana Aslan” Otopeni.

Echipat cu mănuşi şi mască de protecţie, preşedintele Klaus Iohannis a coborât din maşină şi i-a salutat pe premierul Ludovic Orban, pe ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, precum şi pe comandantul unităţii.

“Am vizitat acest spital, care în timp record a fost asamblat, aici, în această locaţie. Am vizitat toate secţiile, spitalul încă nu este dat efectiv în funcţiune, dar este gata pregătit şi în următoarele ore vor fi acordate date acreditările şi va intra în funcţiune. Iată deci că suntem pregătiţi. România este pregătită pentru a face faţă cât se poate de bine acestei epidemii. Însă, în acelaşi timp, trebuie să spun că, după ce se termină această criză, care din păcate va mai dura, vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc din România şi vom lua toate măsurile pentru a avea dotările cu care să facem faţă oricărei situaţii, şi unei epidemii, şi unui dezastru, şi în acest sens îi asigur pe români că suntem pregătiţi acum, dar în continuare vom lua măsurile pentru a fi şi mai bine pregătiţi”, a spus Iohannis. 

Conform MApN, formaţiunea medicală de tip ROL 2 cuprinde, printre altele, unităţi de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare.

Formaţiunea medicală de nivel ROL 2 a MApN a mai funcţionat ca secţie externă de boli infecţioase la combaterea virusului Ebola şi a fost parte componentă a exerciţiilor NATO “Saber Guardian 19” şi “Vigorous Warrior 19” – cel mai mare exerciţiu cu focus medical organizat până în prezent de Alianţa Nord-Atlantică, care s-au desfăşurat anul trecut în România.

Din cadrul MApN, activitatea este sprijinită de Direcţia medicală, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Carol Davila”, Statul Major al Forţelor Terestre, Statul Major al Forţelor Aeriene, Comandamentul Logistic Întrunit şi Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii. 

Sursa:Agerpres

De același autor

Related Articles