Situaţia la punctele de trecere a frontierei

Ungaria va lăsa deschis coridorul umanitar către România pentru cetăţenii români şi bulgari care vor să se întoarcă acasă din Europa Occidentală, atâta vreme cât România se angajează să le permită intrarea în ţară, a declarat ieri şeful biroului premierului ungar, citat de MTI.

Cetăţenii români şi bulgari care aşteaptă în Austria pot trece graniţa între orele locale 21:00 şi 5:00, astfel încât să traverseze Ungaria în convoi, a explicat acesta.

Până ieri dimineaţă, aproximativ 12.500 de persoane, care se aflau în convoiul care a primit culoar verde pentru a traversa Ungaria, după ce fuseseră blocate pe teritoriul Austriei, au ajuns în România pe la Nădlac II, iar în jur de 180 au fost duse în carantină, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Matei Filip Ionuţ.

La această oră, potrivit aplicaţiei Poliţiei de Frontieră, traficul autoturismelor se desfăşoară normal, numai camioanele care vor să intre în ţară prin punctul Nădlac II trebuie să aştepte 8 ore, în timp ce perioada de staţionare la Nădlac I este de 100 de minute, iar la Vârşand de 2 ore.

În schimb, pentru a părăsi România, TIR-urile staţionează cel mai mult la Calafat, 5 ore, la Giurgiu peste 3 ore, respectiv la Ostrov 60 de minute

Cele mai citite

Related Articles