Alegeri locale în Franţa, în plină pandemie de coronavirus

Aproape 10.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus s-au înregistrat în ultimele 24 de ore, în întreaga lume, a anunţat, ieri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Agerpres transmite că aproape 7.000 dintre acestea au fost înregistrate în Europa, în timp ce, în China, au fost doar 18 cazuri, potrivit raportului zilnic al OMS. Italia a rămas cel mai grav afectată în ultimele zile, cu aproape 2.600 de noi cazuri şi peste 250 de decese, în timp ce, în Spania, situaţia a continuat să se agraveze, cu aproape 1.300 de persoane contaminate şi 120 de decese.

În lume, Iranul este ţara în care coronavirusul se răspândeşte cel mai rapid, cu 1.289 de cazuri şi 514 decese. În Asia, situaţia se îmbunătăţeşte, deoarece – în afară de China – şi Coreea de Sud are cifre îmbucurătoare: doar 107 noi cazuri şi numai 6 decese, în ultimele 24 de ore.

Pe de altă parte, Statele Unite extind restricţiile de circulaţie pentru europeni, incluzându-i pe britanici şi irlandezi.

Noi restricţii sunt şi în Franţa, unde sunt infectate 4.500 de persoane. Cu toate acestea, astăzi, se organizează alegeri locale.

Într-o singură zi, numărul cazurilor diagnosticate cu coronavirus a crescut cu 830, depășind 4.500, dintre care peste 300 de pacienți sunt în stare gravă internați la reanimare.

Au mai murit 12 oameni, ridicând la 91 numărul total de decese înregistrate pe teritoriul francez.

Singura metodă de a opri răspândirea virusului este distanțarea socială, potrivit Consiliului științific care sfătuiește Guvernul.

Premierul francez a făcut apel la mai multe disciplină.

Pentru că astăzi francezii își aleg primarii și consiliile locali, chiar dacă președintele Emmanuel Macron și Guvernul au propus amânarea alegerilor, partidele din opoziție au refuzat categoric.

Premierul a anunțat că scrutinul se va desfășura în cele mai stricte condiții de igienă și de securitate sanitară.

Sursa – romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles