Simona Halep, cea mai bună jucătoare a lunii februarie, se menține pe locul 2 WTA

71

Simona Halep a fost aleasă cea mai bună jucătoare a lunii februarie, în ancheta realizată de site-ul circuitului profesionist de tenis feminin (WTA), graţie titlului câştigat la Dubai, scrie Agerpres.ro

Numărul doi mondial a cucerit la Dubai al 20-lea titlu din cariera sa, chiar la a 20-a ediţie a turneului, după ce a trecut în finală de kazaha Elena Rîbakina în trei seturi.

Până la acest titlu, Halep a salvat o minge de meci în turul al doilea, în faţa tunisiencei Ons Jabeur, a revenit după ce a pierdut primul set în faţa belarusei Arina Sabalenka, în sferturi, şi a învins-o fără drept de apel în semifinale pe americanca Jennifer Brady, aflată în mare formă.

Simona Halep s-a impus în ancheta WTA în faţa altor două candidate, Arina Sabalenka şi olandeza Kiki Bertens.

Laureata primei luni a anului a fost americanca Sofia Kenin, care a câştigat turneul Australian Open, cel dintâi de Mare Şlem al anului.

—-

Simona Halep se menţine pe locul secund în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat publicităţii luni, în timp ce Irina Begu a revenit în top 100 după un salt de 23 de locuri.

Primul loc este deţinut de australianca Ashleigh Barty, cu un avans de aproape 2.700 de puncte faţă de Halep, a treia fiind Karolina Pliskova (Cehia), la 871 de puncte de româncă.


Americanca Sofia Kenin, campioana de la Australian Open, care a câştigat titlul la Lyon, a urcat un loc şi se află pe patru, iar ucraineanca Elina Svitolina, care s-a impus la Monterrey, a ajuns pe cinci.

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu a coborât pe locul şase în lume, ea neavând niciun meci jucat în acest an.

România are din nou cinci jucătoare în top 100, celelalte patru fiind Sorana Cîrstea, care a coborât un loc şi e pe 75, Irina Begu, ajunsă pe 81, după un salt de 23 de locuri, în urma titlului cucerit la Indian Wells (WTA 125 K Series), Patricia Ţig, care se află pe 85, după ce a coborât cinci poziţii, şi Ana Bogdan, pe 92, după ce a pierdut două poziţii.

La dublu, doar două românce sunt în top 100, Raluca Olaru, care a coborât două trepte şi e pe 55, şi Monica Niculescu, aflată în continuare pe 61, în timp ce Laura Paar a reuşit un salt de 88 de locuri şi se află pe 113, în urma primului său titlu WTA la dublu, câştigat la Lyon.

sursa foto: Agerpres.ro