[FOTO-AUDIO] Zeci de iubitori de schi s-au întâlnit pe Semenic la ediția din acest an a ”Cupei Veteranilor”

1019

Tradiționala Cupă a Veteranilor, organizată de Asociația Prietenii Munților din Reșița se desfășoară sâmbătă, 7 martie, pe Muntele Semenic.

Chiar dacă aerul este cețos și bate vântul, zăpadă este din belșug pe Semenic, iar schiorii se avântă pe pârtie cu dorința de câștiga alte locuri pe podium. Zeci de iubitori de munte s-au prezentat la start.

Florin Humiță a surprins atmosfera de pe pârtie alături de Călin Șmelas, vicepreședinte al Asociației Prietenii Munților Reșița:

La start sunt emoții, chiar dacă majoritatea concurenților participă la această competiție de mulți ani. Iată ce au povestit câțiva dintre concurenți, înainte de slalom:

La start, printre organizatori, s-a aflat și președintele de onoare al Asociației Prietenii Munților Reșița, Helmuth Krubl:

Și la ediţia din acest an fost prezenţi şi schiori din stațiunea Straja, de pe Muntele Mic și desigur, de pe Semenic. Organizatorii unei alte Cupe cu tradiție în România, cei din Straja, au venit pe Semenic și pentru a face invitații pentru competiția de săptămâna viitoare:

În această seară are loc tradiționalul Bal al veteranilor, unde va fi acordată Cupa veteranilor – Cupa mamă.

sursa foto: Florin Humiță

——————-

Tradiționala „Cupă a Veteranilor”, organizată de Asociația Prietenii Munților din Reșița va avea loc la finalul acestei săptămâni. Ediția a 48-a se va desfășura sâmbătă, 7 martie, pe Muntele Semenic, din județul Caraș-Severin. Ca în fiecare an, la startul acestei competiții sunt așteptați zeci de concurenți, cu vârsta peste 35 de ani. Dan Cîmpan, membru al Asociației “Prietenii Munților” Reșița prefațează competiția:

”Evenimentul este organizat cu aportul considerabil al Asociației “Prietenii Munților” Reșița. Competiția cuprinde trei probe și va debuta cu o proba de slalom special pe pârtia Goznuța, de la ora 11.00. Va urma proba distractivă și dificilă cea de coborâre pe doage pe aceeași pârtie. De la ora 13.30 se va da startul concursului de schi fond, din fața Cabanei Semenic. Seara, în incinta pensiunii ”Colț de Rai”, Asociația Prietenii Munților va organiza tradiționalul „Bal al Veteranilor”, a spus Dan Cîmpan.

Prima ediție a „Cupei Veteranilor” a avut loc în anul 1969, inițiată de Asociația Județeană de Schi. După 1990 când această asociație s-a desființat din lipsa cluburilor de schi, Asociația Prietenii Munților a preluat responsabilitatea organizării acestui eveniment istoric.

Radio Reșița este partener media al acestei manifestări, un partener cu tradiție în evenimentele organizate de  Asociația Prietenii Munților. 

Pe muntele Semenic stratul de zăpadă măsoară, în prezent, 57 de cm, conform Serviciului Regional de Prognoză Vremii Timișoara.