Un prim caz de coronavirus a fost confirmat în România

334

Un prim caz de coronavirus a fost confirmat în România la un bărbat din judeţul Gorj, care a intrat în legătură cu cetăţeanul italian venit în zonă în perioada 18-22 februarie.

Ministrul sănătăţii, Victor Costache, a precizat aseară târziu, la o conferinţă de presă la sediul Ministerului de Interne, că autorităţile desfăşoară o anchetă epidemiologică pentru a identifica toate persoanele cu care bărbatul a intrat în contact în ultimele zile.

Gorjanul locuia cu încă şapte membi ai familiei. Aceştia au fost, şi ei, testaţi, dar rezultatele au ieşit negative. Totodată, s-a luat măsura ca aceştia să stea în carantină la domiciliu pentru o perioadă de cel puţin 14 zile.

Autorităţile române au declarat că realizează în aceste momente istoricul persoanelor cu care bărbatul a intracţionat după ce a contactat virusul. Bărbatul din România nu a prezentat niciun simptom al virusului şi s-a îmbolnăvit după ce a fost la o partidă de vânătoare cu cetăţeanul italian în vârstă de 71 de ani. Primarul comunei Prigoria, Iuliana Iliescu, a declarat că persoana infectată este angajatul unui prieten al cetăţeanului italian care a fost depistat pozitiv. Localnicii spun că, în urmă cu câteva zile, acel apropiat al cetăţeanului străin a participat la un eveniment în sat, alături de alte aproximativ 30 de persoane. Investigaţia epidemiologică va continua în Gorj.

În aceste momente, nu există motive de îngrijorare pentru că bărbatul din Gorj era de două zile în izolare la domiciliu şi, astfel, s-a micşorat probabilitatea ca virusul să se transmită mai mult.

RRA