PNL doreşte declanşarea alegerilor anticipate în vreme ce PSD se opune

Parlamentarii liberali vor face tot posibilul să asigure îndeplinirea condiţiilor constituţionale pentru declanşarea anticipatelor. Premierul desemnat Ludovic Orban a precizat că primul pas se va face la plenul din 24 februarie, când va fi supus votului noul Guvern.

“Toate discuţiile pe care le-am purtat urmăresc acest scop: să reuşim să convingem cât mai mulţi parlamentari să vină la muncă, să fie prezenţi la plenul care este programat pentru data de 24, astfel încât să putem să facem primul pas în vederea alegerilor anticipate. În ce ne priveşte pe noi, vom derula toate procedurile care depind de noi, cu viteza maximă”, a declarat Ludovic Orban.

Social-democraţii nu doresc anticipate, dar sunt pregătiţi pentru eventualitatea în care alegerile parlamentare se vor suprapune cu cele locale. Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a criticat, din nou, modificarea legislaţiei electorale prin ordonanţă de urgenţă şi a declarat că nu exclude varianta ca parlamentarii social-democraţi să nu participe la votul de învestitură a Cabinetului Orban 2.

“Eu sper, colegii mei senatori să respingă această mizerie de ordonanţă. Mai multe forţe politice vom face o scrisoare comună Avocatului Poporului, să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la această ordonanţă. Atâta timp cât se forţează legea, luăm în calcul orice. Suntem atacaţi cu anumite arme nedemocratice: nu modifici legi electorale prin ordonanţe, cum îţi convine ţie, putere”, susíne Marcel Ciolacu.

Potrivit Constituţiei, alegerile anticipate vor avea loc doar dacă Parlamentul respinge două propuneri de guvern în termen de 60 de zile de la prima solicitare.

De același autor

Related Articles