[AUDIO-EXCLUSIV] Bănățenii Alin Firfirică și Narcis Mihăilă, premiați la Gala Atletismului Românesc. ”Memorialul Iosif Korka”, pe podium la număr de ediții

374

Atletul bănățean Alin Firfirică, locul 4 la aruncarea discului la Mondialele de la Doha, şi Cristina Simion, campioană mondială de alergare montană, au fost desemnaţi atleţii anului 2019 cu prilejul Galei Atletismului Românesc care s-a desfăşurat în Capitală,în această săptămână. Samuel Bucşa (lungime) şi Talida Sfârghiu (1.500 m) au fost desemnaţi cei mai buni juniori din anul trecut.

Alin Firfirică, născut în Banat și legitimat la CSA Steaua București, a câştigat pentru al doilea an consecutiv premiul de cel mai bun atlet român al anului. Acesta nu a participat la gală, deoarece alături de alți atleți de top ai României se află în pregătire în Portugalia.

În exclusivitate pentru Radio Reșița, Alin Firfirică, născut la Voiteg în județul Timiș a vorbit despre ce reprezintă pentru el acest premiu. L-am felicitat pentru rezultatele foarte bune înregistrate anul trecut și pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo:

Reșițeanul Narcis Mihăilă a fost premiat pentru rezultatul deosebit înregistrat la Campionatul Mondial de atletism Doha 2019, locul 10 la 50 km marş. De asemenea, Narcis nu a putut lua parte la gală, deoarece se află în pregătire în Portugalia, din luna decembrie.Premiul i-a fost înmânat antrenorului reșițean Ștefan Nagy.

De asemenea, antrenorul emerit Cristian Dragomir de la CSS Caransebeș a primit un premiu pentru una dintre cele mai longevive competiții de atletism naționale ”Memorialul Iosif Korka”, concurs ce în 2019 a ajuns la ediția a 45-a. Printre acestea s-a mai aflat și ”Crosul Viilor”, ediţia 47 , organizat la Lugoj de către CSŞ Lugoj.

Antrenorul federal, Octavian Măzăran,directorul CS Universitatea Reșița a vorbit despre aceste premii obținute de atletismul din Caraș-Severin:

Cei mai buni antrenori ai anului 2019 la seniori sunt Ionuţ Găliţeanu, care o pregăteşte pe Cristina Simion, respectiv Daniela Costian, care se ocupă de Alin Firfirică. Cei mai buni antrenori de juniori au fost desemnaţi Virgil Costache (Samuel Bucşa) şi Elena Erzilia Tîmpău (Talida Sfârghiu).

Aruncătorul de disc Alin Firfirică, mărșăluitorii Narcis Mihăilă și Marius Cocioran, directorul CS Universitatea Reșița, prof. Octavian Măzăran sunt invitații emisiunii ”Cronometrul Performanțelor” de luni, 27 ianuarie, după ora 20.15!!!

sursa foto: Cristina Corocan/Alin Firfirică/Agerpres.ro