Incendiile sub control în Australia. Pompierii sunt ajutaţi de ploi

Furtuni şi ploi abundente se înregistrează pe coasta de est a Australiei, ajutându-i pe pompierii epuizaţi să ţină sub control incendiile de vegetaţie care au devastat zona.

Australia, renumită pentru plajele sale unice şi faună bogată, luptă împotriva incendiilor din luna septembrie. 29 de oameni şi milioane de animale au murit şi mai mult de 2.500 de case au fost distruse.

Oamenii din Victoria, New South Wales şi Queensland, trei dintre cele mai afectate state au salutat ploile abundente din această săptămână, dar serviciile de pompieri spun că nu sunt suficiente pentru a stinge toate incendiile, dar că vor contribui foarte mult la izolarea lor.

“Ne rugăm ca ploaia să continue şi zilele următoare”, au declarat vineri reprezentanţi ai serviciilor de pompieri din New South Wales.

Prognoza arată că furtunile severe vor continua în multe regiuni afectate de incendii din New South Wales şi Queensland, inclusiv în zone care sunt afectate de secetă de ani de zile, a anunţat Biroul de Meteorologie din regiune, potrivit Reuters.

De același autor

Related Articles