PSD va depune la Curtea Constituţională două sesizări

PSD va depune, luni, la Curtea Constituţională, două sesizări cu privire la proiectele de lege pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în această săptămână.

Este vorba despre actul normativ privind vechimea profesională necesară pentru intrarea în magistratură şi la cel referitor la unele măsuri în domeniul transportului de persoane, a anunţaţ astăzi, liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, pe un post de televiziune.

Marcel Ciolacu: A existat un referendum în România, ca niciun guvern să nu mai schimbe legile din domeniul justiţiei, prin ordonanţe sau prin asumări şi, nu în ultimul rând, atâta timp cât există legi în Parlamentul României într-o formă finală de dezbatere, nu poţi să vii să-ţi asumi şi să treci peste Parlament. Luni de dimineaţă vom discuta şi paşii pe care îi avem de făcut în cazul în care Guvernul Orban va continua acest artificiu de a evita Parlamentul României.

Premierul Ludovic Orban consideră că atacarea la Curtea Constituţională a acestor proiecte de lege demonstrează că social-democraţii susţin, în continuare, interesele baronilor locali. El a subliniat că ordonanţa referitoare la transportul de persoane menţine în trasee companii care nu mai îndeplinesc condiţiile tehnice şi de siguranţă. RRA

Sursa foto: facebook

Cele mai citite

Related Articles