[AUDIO] Ștefan Hrușcă a colindat în premieră în Banatul de Munte, la Marga!

171

Cantautorul folk Ștefan Hrușcă, a susținut  primul concert de colinde din țară la Marga, pe Valea Bistrei, în fața unui public care a vibrat la unison cu cel mai cunoscut colindător român. O manifestare culturală organizată în premieră de primăria și Consiliul Local Marga.

La acțiunea ce a creat o emulație nemaintâlnită în rândul numerosului public prezent în sala căminului cultural din Marga, au ținut să fie prezenți președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, vicepreședintele aceleași instituții Flavius Nedelcea, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, prof. Ioan Benga, primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean și o serie de primari din județul Caraș-Severin.

La finalul concertului, primarul comunei Marga, Nicolae Beg, i-a dăruit cantautorului Ștefan Hrușcă un portret cu chipul artistului realizat de caricaturistul Ștefan Popa Popa’s și o ie tradițională, specifică portului bănățean.

La încheierea manifestării, Sergiu Taban a  dialogat cu Ștefan Hrușcă, unul din liderii mișcării culturale Cenaclul Flacăra:

Ştefan Hruşcă

Actiunea culturală a fost organizată de Primăria și Consiliul Local al comunei  Marga, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin prin Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Caraș-Severin.