[AUDIO] Pomii de iarnă din pădurile statului, o sursă de venit în această lună. Garda forestieră este pe urmele infractorilor!

Deşi mai sunt aproape trei săptămâni până la sărbătorile de iarnă, autorităţile din Caraş-Severin au intrat în febra controalelor la pomii de Crăciun care urmează să fie comercializaţi pe raza judeţului.

Echipe mixte ale Gărzii Forestiere Caraş-Severin, Direcţiei silvice, poliţie şi jandarmierie au început controalele pe arterele de circulaţie şi pe drumurile forestiere, dar şi în pieţele şi punctele de desfacere din judeţ, pentru a-i depista pe cei care  sustrag, transportă şi comercializează pomi de iarnă fără acte de provenienţă. Amenzile sunt de la 5.000 la 10.000 de lei şi confiscarea pomilor de Crăciun, iar pentru tăierea ilegală a acestora din fondurile forestiere sau din vegetaţia din afara fondului, făptaşii pot face şi închisoare, în funcţie de gravitatea cazului.

George Săvianu – consilier superior în cadrul Gărzii Forestiere, precizează:

George Săvianu

Consilier superior în cadrul Gărzii Forestiere Caraş-Severin, George Săvianu, a mai subliniat pentru Radio Reşiţa că infracţionalitatea silvică poate creşte în această lună, privind pomii de iarnă, pentru că Direcţia silvică judeţeană va recolta şi comercializa un număr mic de brazi şi molizi din fondurile proprii. 

Cele mai citite

Related Articles