Acord de colaborare între Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa şi Universitatea de Stat “Alecu Russo” din Republica Moldova

În perioada 28-29 noiembrie 2019, Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa (UEMR) a fost gazda profesorului universitar Pavel Topală, Preşedintele Consiliului Ştiinţific al Universităţii de Stat “Alecu Russo” din Bălţi, Republica Moldova.
Cu această ocazie, domnia sa a vizitat laboratoarele Facultăţii de Inginerie şi Management şi a purtat discuţii cu cadre didactice de la această facultate. Pe parcursul vizitei a fost însoţit de profesorul universitar Gilbert-Rainer Gillich, Directorul Consiliului pentru Studii Universitare de Doctoraţ şi de profesorul universitar Dorian Nedelcu, coordonatorul programului CEEPUS – Central European Exchange Program for University Studies în UEMR.


Ca rezultat al vizitei a fost încheiat un acord-cadru de colaborare între cele două universităţi, care vizează domeniile tehnice şi economice, dar mai ales colaborarea în domeniul doctoratului.
A fost iniţiată şi aderarea Universităţii de Stat “Alecu Russo” din Bălţi la reţeaua CEEPUŞ care are ca scop dezvoltarea metodelor de predare a ştiinţelor inginereşti, la care UEMR este partener.

De același autor

Related Articles