[VIDEO-AUDIO] Reșițeanul Lucien Hora, un român de top, campion național absolut, medaliat la Gala Campionilor FRAS

215

Timișoara, capitala motorsportului românesc pentru o zi

Aproape 1.000 de persoane au luat parte sâmbătă, 30 noiembrie la Timișoara, la cea mai mare festivitate de premiere de final de an a unei federații naționale, Gala Campionilor FRAS, eveniment care a reunit toți campionii automobilismului sportiv românesc din 2019. 

În cadrul Galei Campionilor FRAS 2019 au fost premiați ocupanții podiumurilor finale din nu mai puțin de 16 campionate: raliuri, viteză în coastă, super rally, viteză în coastă 2, viteză pe circuit, drift, karting, time attack, slalom paralel, autoslalom, rally cross, drag racing, klausenburg retro, rally raid, women rally și off road.

Gala a fost oficiată de către președintele FRAS Norris Măgeanu, alături de care s-au deplasat în Banat toți oficialii Federației de Automobilism Sportiv.

La secțiunea rezervată vitezei în coastă titlul de campion național absolut a revenit reșițeanului Lucien Hora:

Alături de Lucien Hora, sâmbătă seara a urcat pe podiumul de premiere și cărășeanul Cosmin Gruba, cel care aleargă la grupa H, clasa H3 a Campionatului Național de viteza în coastă.

De asemenea, Lucien Hora, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere alături de colegii săi ce alcătuiesc team-ul medaliat cu aur în proba pe echipe, CB Rally Vest Timișoara.

Coordonatorul lor, Bogdan Cuzma, a vorbit despre anul 2019 pentru echipa sa și despre gândurile pentru 2020:

Nu au lipsit de pe podium: Simone Tempestini, Mihai Leu, Vali Porcișteanu, Titi Aur și multe alte nume importante ale automobilismului sportiv.

Au fost acordate o serie de distincții și Cupe speciale multor personalități implicate în acest ” fenomen”: oficialități, sportivi care au reprezentat România peste granițele țării, doamnelor și domnișoarelor din motorsportul românesc,  sponsori, membri ai FRAS.

În 2019, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv au fost organizate un total de 125 de competiții sportive, la care au participat nu mai puțin de 1344 de piloți.

“Sunt onorat că federația se află la apogeul ei, având cele mai mari cifre din istoria sa de 15 ani. A crescut frumos și cu siguranță am avut parte de o sărbătoare a motorsportului românesc”, a declarat Norris Măgeanu, președintele FRAS.

Revenim cu alte interviuri realizate de echipa Radio Reșița la cel mai important eveniment al motosportului românesc.

Cristina Corocan/Sergiu Taban