[AUDIO] Antrenorul emerit Aihan Omer revine la Reșița pentru a retrăi bucuria performanței istorice pentru handbalul reșițean, câștigarea Cupei Challenge

1222

Universitatea Eftimie Murgu din Reșița va organiza în zilele de 6 și 7 decembrie Conferința Internațională ”Sport și Educație sub semnul performanței, un deceniu de realizări”.

Vineri, de la ora 10:00, la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, Facultatea de Ştiinţe Sociale, în cadrul manifestării „Sport – Mişcare – Sănătate” se organizează a doua ediţie a conferinţei internaţionale Sport și educație sub semnul performanței – Un deceniu de realizări.

Secțiunile conferinței sunt:

• Cultură – Sport – Civilizație;

• Educația fizică în societatea actuală;

Cu același prilej sunt organizate o serie de alte activităţi menite să marcheze şi să valorizeze oameni care au contribuit la dezvoltarea programului de studii universitare de licenţă Educaţie fizică şi sportivă, în cei 10 ani de existenţă, şi evenimente care au scris istorie în viaţa oraşului, judeţului, regiunii şi a sportului românesc.

Astfel, comunitatea academică și comunitatea locală sunt invitate să participe la momentele festive prilejuite de:

– premierea studenţilor sportivi de la programul de studii universitare de licenţă Educaţie fizică şi sportivă care au obţinut premii/medalii la competiţiile naţionale şi internaţionale în care au fost angrenaţi;

– acordarea diplomelor ALUMNUS EFS absolvenţilor programului de studii universitare de licenţă Educaţie fizică şi sportivă, promoţiile 2012-2019.

– acordarea diplomelor de excelenţă cadrelor didactice care, de-a lungul anilor, au contribuit la dezvoltarea programului de studii Educaţie fizică şi sportivă;

– acordarea diplomelor de excelenţă jucătorilor echipei de handbal masculin, UCM Reşiţa 2009, la 10 ani de la câştigarea celui de-al treilea trofeu Challenge Cup.

În a doua parte a zilei de vineri, de la ora 18, la Sala Polivalentă, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa organizează MECIUL EVENIMENT de handbal masculin UCM Reşiţa 2009 – CSM Reşiţa 2019, prilej cu care întreaga comunitate reşiţeană are şansa reîntâlnirii cu componenţii echipei care a scris o pagină importantă de istorie pentru sportul reşiţean.

Printre cei care se vor întoarce în Banatul Montan pentru aceste momente speciale este fostul antrenor al echipei UCM Reșița, Aihan Omer, care și-a exprimat bucuria de a revenirii în orașul Reșița:

„Ce mă bucur că pot să vorbesc din nou la Radio Reșița. Acest eveniment este unul extrem de interesant, un eveniment plin de nostalgie, de amintiri frumoase. Mă bucur că s-a înfăptuit acest eveniment. Noi îl așteptam de vreo doi ani, deoarece în anul 2017 s-au împlinit zece ani de la câștigarea Cupei Challenge, dar e bine și acum. Întâlnirea cu foștii jucători, cu publicul, cu oamenii care au pus umărul la realizarea acestei performanțe o să fie una deosebită. Așteptăm publicul reșițean la sala sporturilor, să vină în număr cât mai mare, să ne bucurăm împreună de fostele clipe de succes ale UCM Reșița,”a spus tehnicianul care a condus echipa reșițeană pe cea mai înaltă treaptă a Challenge Cup.

Meciul demonstrativ va avea loc vineri, 6 decembrie,de la ora 18.00, în polivalenta reșițeană. Intrarea la eveniment este liberă, publicul reșițean fiind așteptat să asiste la acest joc între actualii handbaliști de la CSM Reșița și cei care au scris istorie pentru handbalul reșițean.


Universitatea Eftimie Murgu din Reșița va organiza în luna decembrie o serie de manifestări științifice și sportive cu caracter internațional. Printre acestea se află și desfășurarea în Reșița a unui meci demostrativ între actualii handbaliști de la CSM Reșița și cei care au realizat cea mai mare performanţă sportivă pe echipe din Banat, componenții formației   UCM Reșița, care în urmă cu zece ani au câştigat Challenge Cup.

Sunt așteptați să revină în fața inimosului public reșițean: Aihan Omer, Ion Zamfirescu, Cristian Ionescu, Marius Grozăvescu, Florin Ciubotariu, Ilie Vaidasigan, Bojan Butulija,Mihai Rohozneanu, Valentin Popescu, Yan Vzihbovski, Adrian Tucanu, Mihuț Pancu, Sebastian Pârvan, Dușan Pasic, Eremia Pîrîianu, Ghiță Irimescu.

 Detalii are decanul Facultății Facultăţii de Ştiinţe Sociale din Universitatea Eftimie Murgu din Reșița, conf. univ. dr. Ionică Cărăbaș:

Meciul demonstrativ și conferința internațională pe teme sportive vor avea loc vineri, 6 decembrie. Programul este următorul:

sursa foto: Radio Resita/Mihai Rohozneanu