Generalul-locotenent Daniel Petrescu: noul şef al SMAp

Consiliul Suprem de Apărare a avizat numirea generalului-locotenent Daniel Petrescu în funcţia de şef al Statului Major al Apărării. Fost locţiitor la comanda acestei structuri, generalul-locotenent Daniel Petrescu are experienţă de comandă în teatre de operaţii şi a absolvit academii militare din ţară şi străinătate.

Veteran al teatrelor de operaţii, generalul-locotenent Daniel Petrescu a îndeplinit funcţia de locțiitor al șefului Statului Major al Apărării din luna august a acestui an. A fost comandant al Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est şi comandant al Brigăzii 2 de la Craiova,  mare unitate care s-a transformat în Brigada Multinațională Sud-Est. Experiența sa profesională include funcții deținute la nivel tactic, operativ și strategic în cadrul Forțelor Terestre Române, în comandamente NATO. În calitate de comandant al Batalionului 2 Infanterie Călugăreni, Daniel Petrescu a participat la misiunea ISAF din Afganistan şi Antica Babilonia din Irak.

Generalul-locotenent Daniel PETRESCU este șef de promoție al Institutului Militar de Infanterie, șef de promoție al Universității Naționale de Apărare, absolvent “cu distincție” al Colegiului Național de Război din Statele Unite.

Educația sa include un doctorat în științe militare la Universitatea Națională de Apărare, este absolvent al Colegiului Întrunit de Comandă și Stat Major din Marea Britanie şi a absolvit masterul în studii de apărare la Kings College din Londra.

Generalul-locotenent Daniel Petrescu este căsătorit de peste 20 de ani şi are doi copii.

Sursa: RRA

De același autor

Related Articles