[AUDIO-FOTO] 30 de ani de jurnalism liber în Caraş-Severin, marcaţi festiv la Reşiţa

[UPDATE] Anul presei în Banatul Montan, o manifestare complexă dedicată celor 30 de ani de jurnalism liber în Caraş-Severin, s-a desfăşura marţi, 26 noiembrie la Reşiţa.

Acţiune organizată la iniţiativa jurnaliştilor cărăşeni, seniori editorii Mario Balint şi Daniel Botgros, a adunat laolaltă pe toţi aceia care au servit şi sunt în slujba presei de la începuturile ei şi până astăzi. La ceas aniversar, Daniel Botgros, a precizat pentru Radio Reşiţa:

Daniel Botgros

Despre libertatea presei de-a lungul timpului, dar şi despre menirea jurnalistului, Petru Buzzi:

Petru Buzzi

Organizatorii au înmânat diplome şi plachete gazetarilor, publiciştilor şi jurnaliştilor de ieri şi de azi, prezenţi la eveniment, dar şi urmaşilor acelora care au plecat la ceruri: Gelu Ghera, Mircea Cavadia, Marius Moraru, Paul Bocşanu şi mulţi alţii.

În după-amiaza zilei, editorul Gheorghe Jurma a dedicat mass media volumul “Panorama presei din Caraş-Severin”, carte care a fost lansată la Biblioteca germană “Alexander Tietz” din Reşiţa – reper cultural de excepţie al Banatului, în prezenţa gazetarilor şi jurnaliştilor cărăşeni, dar şi a publicului cititor.

Gheorghe Jurma

În cadrul evenimentului a fost prezentată expoziţia de fotografie “Revoluţia din Decembrie 1989 la Reşiţa” cu imagini realizate de Aurel Săndulescu şi Puiu Voina.

La reuşiţa acestui eveniment şi-au adus contribuția:
Consiliul Județean Caraș-Severin
Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița
Muzeul Cineastului Amator Reșița
Editura TIM Reșița
Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin
Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin
Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița

Ziua dedicată celor 3 decenii de jurnalism liber în Caraş-Severin s-a încheiat cu o întâlnire între prieteni.

De același autor

Related Articles