[FOTO-AUDIO] Prima ediţie a „New Wave Theater Festival“ marchează cele 7 decenii de teatru la Reşiţa!

253

Teatrul reşitean este în sărbătoare cu ocazia aniversării celor 7 decenii de activitate neîntreruptă!

Cu prilejul acestei aniversări, Teatrul de Vest Reşiţa organizează prima ediţie a unui festival cu un generic nou – „New Wave Theater Festival“ pe parcursul a nouă zile, în perioada 15 – 23 noiembrie, programul cuprinzând 15 spectacole, trei lansări de carte, un concert și o expoziție documentară.

Vor evolua 80 de artişti pe două scene de festival, respectiv scena Teatrului de Vest şi cea a Sălii Lira a Liceului de Artă Sabin Pautza.

Publicul este invitat să răspundă unei noi provocări artistice şi  să experimenteze noile tendinţe în teatru, evocând astfel  cele şapte decenii de existenţă ale teatrului reşiţean.

Managerul Teatrului de Vest, Florin Gabriel Ionescu ne-a declarat:

Pe întreaga durată a festivalului va fi deschisă expoziția documentară „Memoria vie a Teatrului de Vest“, unde spectatorii se vor putea întoarce în timp, parcurgând și recompunând crâmpeie din istoria teatrului reşiţean prin documente, fotografii, costume și proiecții, eveniment ce va deschide festivalul în data de 15 noiembrie ora 16:00 la Muzeul Banatului Montan.

Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 15:00, în staţia Nera, publicul reşiţean este invitat la un spectacol inedit ce se va desfăşura în autobuz.

Prima ediţie a „New Wave Theater Festival“  se bucură de prezenţa a 14 trupe de teatru Teatrul Nottara, Teatrul Mic, Teatrul Odeon, Teatrul Tineretului (Piatra Neamț), Teatrul Anton Pann (Râmnicu Vâlcea), Teatrul Național Satiricus (Chișinău), Teatrul Dramaturgilor Români (București), Teatrul Bacovia (Bacău), Teatrul Nomad (Cluj), Performance Delivery (București), ARCUB (București), Teatrul Tony Bulandra (Târgoviște), Teatrul de Artă (Deva), Teatrul Dramatic “I.D.Sârbu” Petroşani ce  îşi vor prezenta cele mai recente producţii.

Festivalul oferă spectatorilor săi şi ocazia de a cunoaşte istoria marilor oameni de teatru români şi abordările lor artistice prin cele trei lansări de carte de teatru,ce vor avea loc sâmbătă 16 noiembrie, de la ora 16:30, la Time Caffe, când se va lansa albumul „Szabó K. István – Iluzia apartenenței“ de Szabó K. István și Daniela Șilindean, luni 18 noiembrie, de la ora 16, la Biblioteca Judeţeană Paul Iorgovici – Centrul Banatica, se va lansa „Cătălina Buzoianu – magie, abur, vis“, 3 volume şi  joi, 20 noiembrie, de la ora 16, la Librăria Semn de Carte, unde se va lansa volumul „Liviu Ciulei, acasă şi-n lume“, ediţie îngrijită de Florica Ichim şi Anca Mocanu.

Acest eveniment înscrie oraşul şi teatrul în circuitul elegant al manifestărilor teatrale naţionale.

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de la casieria teatrului (casierie: 0771 654 638) și online pe www.eventbook.ro.

 Preţul unui abonament pe toată durata festivalului este de 250 lei, iar preţul unui bilet variază, în funcţie de spectacol, între 20 – 30 lei.

De asemenea, se pot achiziţiona şi bilete cu tarif redus, pentru anumite categorii de public. Festivalul este organizat de Teatrul de Vest Reşiţa şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin, cu sprijinul Primăriei Reşiţa.

Radio România Reşiţa este partener media al Teatrului de Vest!

Anca Bica Bălălău