PNL şi PSD stabilesc strategia pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale

PNL şi PSD au, astăzi, reuniuni ale conducerilor celor două partide pentru o analiză a rezultatelor obţinute la prezidenţiale şi stabilirea strategiei pentru turul al doilea, de pe 24 noiembrie.

PSD a pierdut voturi în aproape toată Moldova, dar şi la Constanţa şi Brăila, vechi fiefuri social democrate.

Nu vor fi excluderi din aceste motive, dar liderii zonali vor trebui să justifice rezultatele, spune preşedinta PSD, Viorica Dăncilă.

Ea a lansat şi invitaţia la o dezbatere electorală cu contracandidatul său Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă: “Trebuie să vorbim despre ceea ce am realizat: ce a realizat domnul Iohannis în cei cinci ani de mandat, iar eu să spun ce am făcut într-un an şi nouă luni, cât am fost premierul României.Este normal să avem această confruntare. Este o obigaţie pe care o avem faţă de români.”

Preşedintele Klaus Iohannis, care s-a întâlnit luni seară cu liderii PNL pentru a pune la punct strategia pentru turul doi, a spus că o dezbatere în acest moment nu i se pare oportună şi că se va concentra pe întâlnirile cu alegătorii.

Klaus Iohannis: “Încearcă PSD să atragă atenţia prin tot felul de manevre. Eu mă voi concentra pe întâlnirile cu alegătorii în campania pentru turul doi.” 

Ideea a fost susţinută şi de şeful de campanie al PNL, Dan Motreanu, care a declarat, luni, că o confruntare între Klaus Iohannis şi Viorica Dancilă înaintea turului al doilea nu îşi are locul şi nu ar aduce nicio clarificare pentru cetăţeni.

Între timp, liderii USR-PLUS au anunţat că îl vor susţine pe Klaus Iohannis în turul decisiv al prezidenţialelor, informează Rador.

De același autor

Related Articles