Ministrul Apărării: Avem o echipă care se bazează pe camaraderie, încredere, dedicare profesională, spirit de sacrificiu, realism

Armata Română va face tot ceea ce îi stă în putinţă să îşi îndeplinească datoria sacră de apărare a ţării, să îşi îndeplinească îndatoririle ce decurg din statutul de membru al Alianţei Nord-Atlantice şi al Uniunii Europene, a declarat ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, la ceremonia de preluare a mandatului, la care au fost prezenţi şi preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Ludovic Orban.

“Avem o echipă care se bazează pe tot ceea ce înseamnă spiritul de camaraderie şi încredere, avem o echipă care se bazează pe tot ceea ce înseamnă dedicare profesională, spirit de sacrificiu, realism, astfel încât ceea ce ne-am asumat să înfăptuim în baza a ceea ce ni s-a alocat, 2% din buget, să putem să concretizăm în capabilităţi prin care Armata Română să îşi consolideze statutul de încredere în rândul Alianţei Nord-Atlantice, în rândul Uniunii Europene şi, de asemenea, în parteneriatele strategice pe care Armata Română le are. Ne bazăm pe trei piloni: statutul nostru de ţară membră NATO, ţară membră a UE şi pe Parteneriatul strategic cu Statele Unite. Aş adăuga încă un pilon – şi anume ne bazăm pe noi înşine”, a precizat Nicolae Ciucă.

El i-a transmis şefului statului că Armata Română este conştientă de responsabilitatea şi de datoria pe care o are prin Constituţie.

“Să aveţi încredere că suntem perfect conştienţi în primul rând de responsabilitatea şi de tot ceea ce înseamnă parcursul de acum înainte, astfel încât să ne îndeplinim datoria pe care o avem stabilită prin Constituţie. Armata Română va face tot ceea ce îi stă în putinţă să îşi îndeplinească datoria sacră de apărare a ţării, să îşi îndeplinească îndatoririle ce decurg din statutul de membru al Alianţei Nord-Atlantice şi al Uniunii Europene”, a subliniat ministrul Apărării.

Nicolae Ciucă le-a mulţumit, cu acest prilej, şi celor care i-au fost alături în timpul mandatului său de şef al Statului Major al Apărării.

Fostul ministru al Apărării Gabriel Leş a vorbit despre realizarea şi avansarea unor proiecte de importanţă strategică pentru România. “Fie că vorbim despre întărirea posturii României în cadrul Alianţei, despre exercitarea cu succes a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene sau despre consolidarea Parteneriatului strategic cu Statele Unite, am certitudinea că MApN a contribuit, din plin, la sporirea profilului României, atât în regiune, cât şi pe plan internaţional”, a susţinut fostul ministru. AGERPRES

De același autor

Related Articles