Încep lucrările de modernizare a Liceului “Traian Vuia” din Reşiţa

Liceul “Traian Vuia” din Reşiţa va intra începând cu această săptămână într-un amplu proces de rebilitare.

Cele trei corpuri ale Liceului “Traian Vuia” din Reşiţa, clădirea principală, sala de sport si căminul, vor intra în această săptămână într-un amplu proces de modernizare prin Programul Operaţional Regional POR 2014-2020.

Este vorba despre reabilitare termică, anvelopare şi izolare termică la podul şi subsolul liceului. Anveloparea termică este pe exteriorul clădirilor şi izolarea termică a podului şi a subsolului, reabilitarea instalaţiilor electrice, a iluminatului cu led la toate clasele, reabilitare sanitară, termică cu centale noi, 14 panouri termodinamice pe sala de sport pentru apă caldă şi parţial încălzire, 28 de panouri termodinamice la cămin pentru apă caldă şi un sistem de 3 panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice regabilă pe două axe semiautomate,” a de clarat directorul departamentului de investiţii din cadrul Primăriei Reşiţa, Adelin Tuţă.

Am agreat cu conducerea Inspectoratului Şcolar, cu Primăria Municipiului Reşiţa şi cu constructorul care a câştigat licitaţia să ne derulăm într-o pimă etapă cursurile în internatul liceului. […] S-a agreat cu constructorul ideea de a începe lucrul la clădirea principală a şcolii şi în paralel la sala de sport, iar la finalizarea lucrărilor la corpul principal al liceului, revenim în acea clădire şi eliberăm internatul pentru al pune la dispoziţia constructorului,” ne-a declarat directorul unităţii de învăţământ, Bianca Stanciu.

Proiectul este dezvoltat prin Programul Operațional Regional POR 2014-2020 şi are o valoare de 1.430.000 euro.

Clădirile vor dispune de un sistem de management inteligent, prin care se vor monitoriza și gestiona toate instalațiile (electrică, termică, ventilație, climatizare, incendiu, control acces, efracție).


Termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni.

Cele mai citite

Related Articles