Ancheta de iniţiere a procedurii de destituire a preşedintelui Trump

42

Camera Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite a aprobat legislaţia care oficializează ancheta pentru înlăturarea din funcţie a preşedintelui Donald Trump. Este doar a treia oară în istoria modernă a Americii când are loc un astfel de vot.

În aşa-numita “afacere ucraineană”, preşedintele Trump este acuzat în principal că s-a folosit de funcţie pentru a obţine avantaje politice personale prin intermediul unui stat străin. Şeful Casei Albe spune că este ţinta celei mai mari persecuţii cu putinţă, dar după audierile din Cameră, care au avut loc până acum cu uşile închise, democraţii susţin că au strâns deja suficiente dovezi de încălcare a Constituţiei.

Rezoluţia istorică adoptată ieri de Camera Reprezentanţilor, condusă de democraţi, autorizează ancheta de iniţiere a procedurii de destituire a preşedintelui Trump, deschizând calea audierilor televizate şi a posibilei scrieri a articolelor aşa-numitului impeachment. Toţi republicanii din Cameră au votat împotriva rezoluţiei.

În vreme ce istorica rezoluţie era adoptată, un fost oficial al Casei Albe, Tim Morrison, confirma la Capitoliu că preşedintele Trump a condiţionat asistenţa militară pentru Ucraina de o investigaţie a Guvernului de la Kiev asupra rivalului democrat Joe Biden. Morrison a spus însă că nu a considerat că ar fi fost ceva ilegal în legătură cu quiproquo-ul care se află acum în centrul investigaţiei de destituire a preşedintelui.

sursa RRA

Foto: WhiteHouse.org/ Arhivă