Radio Novi Sad la 70 de ani de activitate

Redacțiile postului de Radio Novi Sad din Serbia au marcat împlinirea a 70 de ani de activitate pe parcursul întregului an, dar punctul culminant va avea loc duminică, 3 noiembrie, în Studioul M al instituției, printru-n program variat, ce va începe la ora 11. Cu acest prilej, va fi lansată monografia Redacției în Limba Română a postului de Radio Novi Sad, realizată de jurnalistul Lucian Marina, acesta fiind un proiect de anvergură, volumul conținând informații și foto-documente din cei 70 de ani de activitate a Redacției.

În program este inclusă o expoziție de artă populară și specialități culinare ale asociațiilor femeilor cu profil românesc din Serbia și o expoziție de pictură naivă ce aparține celebrelor pictorițe din Uzdin. De la ora 12 este programată o emisiune alături de public în care jurnaliștii vor prezenta aspecte din activitatea desfășurată de-a lungul timpului, contribuind în mod crucial la păstrarea identității românești în Serbia. Redactorul-șef adjunct al Redacției în Limba Română de la Radio Novi Sad, Daniel Onciu:

Radio Novi Sad este unul dintre cele mai vechi mijloace de comunicare și informare în Serbia și care transmite fără întrerupere program în limba română, dar și în limbile celorlalte minorități.

Cele mai citite

Related Articles