În Voivodina cele mai multe incendii din Europa

Date ale NASA arată că Voivodina în ultima săptămână a fost zona cu cele mai multe incendii din Europa.

Pe harta NASA, care este actualizată la fiecare trei ore şi arată datele colectate de mai mulţi sateliţi, Balcanii sunt înroşiţi cu puncte care reprezintă incendii, iar în special cu Serbia şi cu anumite părţi din Voivodina.

Cele mai multe incendii au fost identificate în sudul Banatului, în Backa şi în partea de vest a Sremului, raportează portalul 021, adăugând că atunci când sunt analizate datele din ultimele 24 de ore, precum şi şapte zile pentru întreaga planetă, se poate vedea că această parte a Balcanilor, în special Serbia, este roşie, cum ar fi Amazonia sau părţile de est ale Africii, unde au fost incendii de luni întregi.

De asemenea, se poate observa că sateliţii NASA înregistrează faptul că pădurile şi câmpurile ard în multe părţi ale lumii, dar că în Serbia ard doar regiunile cu terenuri agricole.

Portalul subliniază interesul deosebit pentru faptul că în ţările din imediata apropiere, cum ar fi Croaţia şi Ungaria, dar şi în unele părţi ale României, aproape că nu există incendii de teren arabil sau că există, însă sunt cazuri mult mai puţine.

Cele mai citite

Related Articles