[AUDIO] Lugojeanul Vasile Stoica va străbate în fotoliul rulant un traseu de aproximativ 11 mii de kilometri

Turneu_govasigo_2006_muntii_alpiLugojeanul Vasile Stoica va pleca duminică, 28 iulie, într-un turneu de aproximativ 11 mii de kilometri, în fotoliul rulant până în Capul Nord, cel mai nordic punct al Europei. Acesta este al doilea turneu ca lungime realizat de Stoica, după cei 36.000 de kilometri parcurşi în jurul lumii în anii 1998-1999.

Plecarea lui Vasile Stoica, din Lugoj spre Timişoara, este programată duminică dimineaţa, la ora 10, de pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor. Voluntarii campaniei Lugojul Pedalează nu au stat prea mult pe gânduri şi au hotărât să-l conducă până la ieşirea din Lugoj spre Timişoara. De asemenea, motocicliştii din Lugoj au anunţat că şi ei se vor alătura coloanei de însoţire a sportivului.

Cei care doresc să afle noutăţi de pe parcursul traseului pot accesa pagina de facebook – stoicav1 sau site-ul www.c2k.ro. Vasile Stoica deţine un record mondial pentru cea mai lungă distanţă efectuată cu un fotoliu rulant în 24 de ore. În 2001, Stoica a parcurs 132 de km într-o zi, în California, la College of the Canyons.

Despre această nouă provocare Vasile Stoica a declarat în exclusivitate pentru Radio România Reşiţa:

Cele mai citite

Related Articles